In the Reign of Terror Fakta for barn (2023)

Raske fakta for barn
In the Reign of Terror: The Adventures of a Westminster Boy

Tittelside forIn the Reign of Terror: The Adventures of a Westminster Boy

ForfatterG.A. Henty
LandStorbritannia
SpråkEngelsk
SjangerGuttens eventyr
Historisk fiksjon
ForleggerBlackie og sønn

Publiseringsdato

1888
Media typeTrykk (hardback)

In the Reign of Terror: The Adventures of a Westminster Boyer en roman av G. A. Henty utgitt i 1888. Romanen følger eventyrene til Harry Sandwith, en engelsk gutt sendt for å leve medMarkisde St. Caux under høyden avden franske revolusjon.

Innhold

 • Plottet sammendrag
  • Synopsis
  • Hovedroller
 • Litterær og historisk bakgrunn
 • Sjanger og stil
  • Sjangere
  • Stil
 • Temaer
  • Nasjonalisme
  • Guttelighet og maskulinitet
  • Klasseinndelinger

Plottet sammendrag

Synopsis

Harry Sandwith, en seksten år gammel engelsk gutt, blir sendt for å bo i Frankrike sammen med Marquis de St. Caux, en venn av en fransk adelsmann Harrys far tjenestegjorde en gang. Markisen er imponert over det engelske skolesystemet og tror at hans to sønner, Ernest og Jules, vil dra nytte av innflytelsen og vennskapet til en uavhengig og mandig engelsk gutt. Harry, som er en ukjent, gjennomsnittlig student vedWestminster skole, er ivrig etter muligheten til å bo i Frankrike, som han mener vil skape større muligheter for ham når han slutter seg til den britiske hæren. Harry reiser til Paris i 1790 med den hensikt å bo hos St. Caux-familien de neste to til tre årene.

Harry blir eskortert til markisenslottnærDijon. Han møter markisen og kona, sammen med deres to sønner, Ernest og Jules, og tre døtre, Marie, Jeanne og Virginie. Markisen er imponert over Harrys selvtillit og selvbesittelse i et så ukjent miljø, men resten av familien forblir ikke overbevist og håner hans merkelige manerer og røffe utseende. Holdningen deres endres imidlertid etter at Harry lykkes i å drepe enrabiathund som angriper Jeanne og Virginie. De begynner å akseptere Harry som et medlem av familien, og Harry og Ernest blir nære venner, jakter og er på eventyr sammen og klarer til og med å drepe demonulven som lenge terroriserte samfunnene rundt slottet.

I løpet av årene av Harrys liv på slottet, fortsetter den franske revolusjonen å utvikle seg over hele landet. Som medlem av den franske adelen er markisen og hans familie lojale motKong Ludvig XVIog er dypt plaget av den økende volden og uroen i Paris og på landsbygda. Etter at kongefamilien uten hell forsøkte å flykte fra Paris, bestemmer markisen seg for å flytte St. Caux-familien til Paris for å støtte kongen og for å unngå den økende uroen blant bøndene som bor på landsbygda.

Situasjonen i Paris fortsetter å forverres og snart blir det gitt en arrestordre for alle medlemmer av adelige familier. Markisen og markisen underkaster seg arrestasjonen, men ber barna deres om å rømme, og sender Ernest og Jules ut av Paris for å reise til England og skjuler jentene hos markisens tidligere sykepleier, Louise Moulin. Harry står fritt til å returnere til England, men velger å bli i Paris for å passe på jentene og hjelpe dem å flykte til England dersom behovet skulle oppstå.

Harry prøver å finne en måte å frigjøre markisen og markisen, men han er for sent. På dagen for massakrene i september blir fangene i hele Paris brakt ut for falske rettssaker og systematisk henrettet, inkludert markisen og markisen de St. Caux. Victor de Gisons, Maries forlovede som ble i Paris for å passe på henne, ser faren sin føres ut for rettssak og blir rasende. Harry lykkes med å slå ham ut og bære ham bort, hjulpet av en sympatisk pariser som bringer Victor tilbake til hjemmet sitt.

Etterlater en sorg-rammet og forbannet Victor med redningsmennene sine, Jacques og Elise Medart. Harry informerer jentene om foreldrenes død. Han oppdager snart at Ernest og Jules begge ble drept på vei til England, men bestemmer seg for å fortelle jentene bare når, eller hvis, de når England trygt. Like etter blir Marie fanget på markedsplassen av Lebat, sønnen til ordføreren i Dijon, som arresterer henne som en adelsdatter i skjul.

Harry fortviler over å finne en måte å redde Marie på. Han klarer å få et brev til henne, men tror det er usannsynlig at han klarer å frigjøre henne fra fengselet. Hun skriver tilbake og forteller ham at Lebat har tilbudt å frigjøre henne på betingelse av at hun gifter seg med ham, noe hun nekter.

En kveld redder Harry en mann som blir slått på gaten. Mannen viser seg å være detMaximilian av Robespierre, en radikal leder av revolusjonen, som lover å betale tilbake Harrys modige tjeneste. Harry ser på dette som en mulighet til å bruke Robespierre til å frigjøre Marie, og samtykker i å være hans sekretær. Etter flere måneder oppdager han at Marie snart skal stilles for retten og henrettes, og at Louise og jentene er under mistanke. Han ber Robespierre om å frigjøre Marie som tilbakebetaling av gjelden hans, men Robespierre nekter. Like etter ber Lebat Robespierre om å frigjøre Marie, siden hun har gått med på å gifte seg med ham og han vet at hun er en venn av revolusjonen. Robespierre samtykker, og den kvelden griper Harry muligheten til å drepe Lebat og redde Marie med løslatelsesbrevet fra Robespierre.

Harry reiser tilNantesmed Louise og jentene mens Marie blir i Paris med Victor, som sakte kommer seg. Ved deres ankomst til Nantes, sliter Harry med å finne et skip som skal frakte dem til England. Louise, svekket av den lange og prøvende reisen, blir snart syk og dør. Jeanne finner passasje til England med en fisker ved navn Adolphe, mannen til Martha Pichon, en kvinne hvis barn Jeanne hjalp til med å bli frisk. Før de kan ordne, blir Jeanne og Virginie imidlertid arrestert. Harry redder dem så vidt fra å bli druknet i elven sammen med de andre fangene, og de finner en pålitelig kaptein som kan ta dem til England.

De kommer trygt til England og Harry blir gjenforent med familien sin, som trodde han lenge var død i revolusjonens vold. Flere år senere gifter Harry seg med Jeanne etter at han har bestått medisinske eksamener og blir med i farens praksis. Virginie gifter seg med en av Harrys brødre, Tom, og jentene og deres ektemenn reiser senere tilbake til Frankrike for en kort tid for å bo hos Marie og Victor, som etter å ha kjempet i den franske hæren underNapoleon, kjøper slottet som en gang tilhørte Marquis de St. Caux.

Hovedroller

 • Harry Sandwith– Hovedpersonen, Harry, er en ung engelsk gutt sendt for å bo hos St. Caux-familien, en familie av franske aristokrater. Under høyden av den franske revolusjonen hjelper han Jeanne og Virginie, de to yngste St. Caux-døtrene, å rømme til England.
 • Dr. og fru Sandwith– Harry Sandwiths foreldre. Harry blir lege og blir med i farens praksis.
 • Markis og markis av St. Caux– St. Caux-foreldrene, som er velstående franske aristokrater. Begge blir drept under massakrene i september.
 • Maria av St. Caux– Den eldste St. Caux-datteren. Marie velger å bli i Paris sammen med sin forlovede, Victor, mens søstrene og Harry flykter til England.
 • Joan av St. Caux– Den midterste St. Caux-datteren. Jeanne og Harry gifter seg i England etter at Harry ble lege.
 • Virginia av St. Caux– Den yngste St. Caux-datteren. Virginie gifter seg med Harrys bror, Tom.
 • Ernest av St. Caux– Den eldste St. Caux-sønnen. Ernest og Harry blir gode venner mens Harry bor hos St. Caux-familien. Han og Jules blir drept mens de prøver å flykte fra Frankrike.
 • Jules de St.Caux– Den yngste St. Caux-sønnen. Jules prøver å flykte fra Frankrike med Ernest, men begge guttene blir drept.
 • Victor de Gisons– Marie de St. Cauxs forlovede. Etter at han og Marie gifter seg, kjøper Victor slottet som hadde tilhørt St. Caux-familien.

Litterær og historisk bakgrunn

I Reign of Terrorble utgitt i 1888 av Blackie and Son, et forlagsselskap lokalisert i Glasgow, Skottland og London, England. Den ble utgitt nesten et århundre etter hendelsene under den franske revolusjonen, og i forordet hans uttaler Henty at hensikten med romanen ikke er "å formidle historisk kunnskap, for fakta fra den fryktelige tiden da 'terroren' regjerte i Frankrike er godt kjent for alle utdannede gutter." Han adresserer romanen til "My Dear Lads", en vanlig praksis i gutteeventyrromaner og med Hentys tekster spesielt. Som mange av Hentys historiske eventyrromaner,I Reign of Terrorunderstreker viktigheten av britisk moral og oppfordrer unge gutter til å være modige og dydige.

Sjanger og stil

Sjangere

 • Historisk fiksjon I Reign of Terrorer en av over hundre historiske skjønnlitterære romaner skrevet av G.A. Henty, som regnes for å være "den mest populære engelske forfatteren fra det nittende århundre av historisk skjønnlitteratur for gutter." Disse romanene kombinerer det populæreeventyrfiksjonsjanger med historiske settinger og hendelser, skriver fra prospektivet til en hovedperson som lever gjennom en bestemt historisk periode. Vanligvis opererer historisk fiksjon på en kunstnerisk lisens som tillater noen avvik fra detaljene i en historisk setting, forutsatt at hendelser og historiske personer ikke endres for dramatisk. Harrys liv og opplevelser i Frankrike er satt på bakgrunn av den franske revolusjonen. Fortellingen skildrer viktige hendelser og skikkelser fra revolusjonen, inkludert massakrene i september, drukningene i Nantes og Robespierre.
 • Guttens eventyrRomanen er en del av den store og populære undersjangeren av 1800-talls gutteeventyrfiksjon. G.A. Henty var blant de første forfatterne som populariserte sjangeren for barn. Som mye av arbeidet med denne sjangeren,I Reign of Terrorer en roman rettet mot unge gutter og skrevet fra en ung gutts perspektiv. Eventyrfiksjon av denne perioden og stil understreker oftebritisk imperialismeog nasjonalisme, og fungerer som en manual for britisk moral og kulturelle verdier. Harry, som en hovedperson, er "ærlig og pragmatisk" og "legemliggjør liberale dyder av individuell mot og prestasjon." Han er posisjonert som et idealisert bilde av britisk guttetid: edel, dydig, intelligent og selvforsynt. Konvensjoner av sjangeren som er til stede i romanen inkluderer gutteeventyrene Harry begir seg ut på mens han bor på St. Caux chateau, Harrys modige og raske redninger av St. Caux-døtrene når han hjelper dem med å flykte til England, og kommentarene til britiske og franske klassestrukturer og britenes overlegenhetmaskulinitetog styrke.

Stil

Hentys historiske eventyrromaner ble først og fremst skrevet for barn, noe som gjenspeiles i hans forenklede skrivestil og enkle narrativ. Plottet, selv om det til tider er komplekst og detaljert, er avhengig av konstant fremadrettet handling ispedd korte introspeksjoner fra hovedpersonen. Selv om mange karakterer er voldelig drept i romanen, er beretningene først og fremst brukt, og Henty beskriver hendelsene i sparsom detalj. Romanen fokuserer først og fremst på Harrys mot, selvbestemmelse og napp, og hendelsene i romanen sentrerer seg om hans kamper og vågale eventyr.

Temaer

Nasjonalisme

Som mange av Hentys tekster,I Reign of Terrorunderstreker britisk nasjonalisme og håner den franske nasjonen som svak, useriøs og mangler maskulin styrke og uavhengighet. Hentys romaner skildrer ofte unge hovedpersoner som "beholder sin essensielle britiskhet år etter at de forlot Storbritannia og deres familier." Harry, som en representant for britisk kultur, er oppegående, modig, seig og målbevisst i møte med motgang. Romanen skildrer den franske revolusjonen i svært negative og konservative termer, og understreker den stadig økende volden og kaoset og introduserer en rekke sekundære karakterer som hater revolusjonen og dens talsmenn. Tilhengere av revolusjonen blir fremstilt som universelt blodtørstige og ute av kontroll, og den franske nasjonen som helhet sies å falle ned i galskap mens Storbritannia står som et trofast symbol på imperialistisk styrke. Hentys eventyrromaner "har blitt undersøkt av en rekke historikere, som alle er enige om at bøkene hans reflekterte og forsterket keiserlige følelser," og nasjonalisme er et vanlig tema i hans arbeid.

Guttelighet og maskulinitet

Harry Sandwith er posisjonert som et forbilde for britisk guttedom, og kombinerer fysisk styrke og mandig robusthet med mot, beskjedenhet og integritet. Harry deltar i flere gutteaktige eventyr mens han bor på St. Caux-slottet: Han hopper heroisk til hjelp av Jeanne og Virginie når de blir angrepet av en rabiat hund, og han og Ernest lykkes i å drepe Demonulven, en monstrøs ulv som bor i skogene i Dijon. Markisen de St. Caux uttaler at han håper sønnene hans vil "skaffe seg noe av den mandige uavhengigheten av tanke og handling som kjennetegner engelske gutter," og Harry blir ofte beskrevet i kontrast til Ernests mer raffinerte, og derfor feminiserte, identitet. Temaene guttedom og maskulinitet er også knyttet til de nasjonalistiske temaene som går gjennom hele romanen, og hans posisjon som den maskuline redningsmannen til St. Caux-døtrene kan leses som den modige britiske nasjonen som reddet Frankrike fra seg selv under det blodige og kaotiske Revolusjon. Dette fokuset på maskulinitet og guttedomstriumfer var vanlig i Hentys romaner, og "samtidige lesere og påfølgende kritikere har fokusert på Hentys guttehelter, deres eventyr i fjerne lokaliteter, uunngåelige suksesser, oppgang i imperiet og deres triumferende retur til England."

Klasseinndelinger

Romanen kommenterer forskjellene mellom de britiske og franske strukturene i sosial klasse. St. Caux-familien er en del av den franske adelen, mens Harry er sønn av en lege og medlem av en stor familie som ofte opplever økonomiske vanskeligheter med å ta seg av alle barna. Kontrasten mellom britiske og franske sosiale klasser blir ofte adressert direkte: Det franske klassesystemet er dypere og strengere delt enn britene, som beskrives som å ha mindre distinkte klasseskiller. Og i den franske revolusjonens historiske setting er fiendskapen mellom aristokratiet og den franske bondestanden tydelig – mye av St. Caux-familien blir drept på grunn av sin aristokratiske status. Harry, som selv er en engelsk middelklassegutt, "sympatiiserer med den undertrykte bondestanden, men prøver å beskytte sin adoptative franske familie mot terroren." Temaet klasseskiller er gjennomsyret av nasjonalistisk retorikk: Harrys far uttaler at "tilstanden til den store kroppen av den franske nasjonen har vært forferdelig," og at England, i motsetning, har "lenge erobret våre friheter."

Alt innhold fraKiddle-leksikonartikler (inkludert artikkelbilder og fakta) kan fritt brukes underAttribution-ShareAlikelisens, med mindre annet er oppgitt. Siter denne artikkelen:

In the Reign of Terror Fakta for barn.Kiddle Encyclopedia.

FAQs

What was the Reign of Terror answer in points? ›

The Reign of Terror (French: la Terreur) was a period of the French Revolution when, following the creation of the First Republic, a series of massacres and numerous public executions took place in response to revolutionary fervour, anticlerical sentiment, and accusations of treason by the Committee of Public Safety.

What is Reign of Terror class 9 very short answer? ›

The Reign of Terror refers to the violent period during The French Revolution from 1793-1794 when the Radicals led by Maximilien Robespierre were running the Govt. During this period, thousands of people who were suspected to be disloyal to the Revolution were arrested and executed.

Who was killed in Reign of Terror? ›

The first victims were the nobles of the old regime; the trial and execution of Marie Antoinette on 16 October 1793 was followed by the death of the hapless Duke of Orléans, whose adoption of the revolutionary name Philippe Égalité did nothing to save him from the scaffold.

What three things happened during the Reign of Terror? ›

During the Reign of Terror, at least 300,000 suspects were arrested; 17,000 were officially executed, and perhaps 10,000 died in prison or without trial.

What happened during the Reign of Terror quizlet? ›

Slide 2: What was the Reign of Terror? This was a period during the French Revolution, in which rebels of the government regulations were executed in large numbers. This dictatorial rule of the government had people killed with unfair trials.

What ended the Reign of Terror quizlet? ›

The reign of terror, a radical phase of the French Revolution, ended on July 28, 1794, when Robespierre went to the guillotine because members of the National Assembly demanded his arrest and execution.

What caused the Reign of Terror? ›

Historians are divided about the onset and causes of the Terror, however, the revolutionary war, fears of foreign invasion, rumours about counter-revolutionary activity, assassination plots and zealots in the government were all contributing factors. 3.

What was the Reign of Terror simple definition? ›

noun. a period of the French Revolution, from about March, 1793, to July, 1794, during which many persons were ruthlessly executed by the ruling faction. (lowercase) any period or situation of ruthless administration or oppression.

Whose reign was known as the Reign of Terror class 9? ›

The correct option is C Maximilien Robespierre

"Robespierre's rule in France was known as the Reign of Terror." Justify the statement.

Were kids killed in the Reign of Terror? ›

In the Vendee, women and children were certainly executed in thousands, but it was a much more bloody and reprisal filled part of the French Revolution. They were also almost entirely of the lower classes, not aristocratic.

Why does the Reign of Terror end? ›

Fall of Robespierre and the Jacobins

As the bloodshed and executions of the Terror became worse, many people realized that it could not continue. Enemies of Robespierre organized to overthrow him. On July 27, 1794, he was removed from power and the Reign of Terror was over.

Who was poisoning the king in Reign? ›

His wife Catherine later discovered he had been poisoned by his personal bible, and that is what caused him to go mad. It was King Antoine who had the poison sprayed onto the bible.

How many people were killed in the Reign of Terror? ›

Answer and Explanation: The death toll during the Reign of Terror was up to 40,000 people. Not all those who died were officially executed by the guillotine.

What were the two sides of the Reign of Terror? ›

The Reign of Terror (September 5, 1793 – July 28, 1794), also known as The Terror, was a period of violence during the French Revolution incited by conflict between two rival political factions, the Girondins (moderate republicans) and the Jacobins (radical republicans), and marked by mass executions of “the enemies of ...

How many people were guillotined? ›

While reliable figures on the definitive number of people guillotined during the Revolution are hard to find, historians commonly project between 15,000 and 17,000 people were guillotined across France.

What is the Reign of Terror in simple terms? ›

a period of the French Revolution, from about March, 1793, to July, 1794, during which many persons were ruthlessly executed by the ruling faction. (lowercase) any period or situation of ruthless administration or oppression.

What is Reign of Terror in own words? ›

A reign of terror is a period during which there is a lot of violence and killing, especially by people who are in a position of power.

What was the main goal of the Reign of Terror? ›

The Reign of Terror was meant to protect France from enemies of the Revolution that threatened France's stability.

What was the Reign of Terror for kids? ›

The Reign of Terror was a dark and violent period of time during the French Revolution. Radicals took control of the revolutionary government. They arrested and executed anyone who they suspected might not be loyal to the revolution.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tyson Zemlak

Last Updated: 21/10/2023

Views: 6031

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tyson Zemlak

Birthday: 1992-03-17

Address: Apt. 662 96191 Quigley Dam, Kubview, MA 42013

Phone: +441678032891

Job: Community-Services Orchestrator

Hobby: Coffee roasting, Calligraphy, Metalworking, Fashion, Vehicle restoration, Shopping, Photography

Introduction: My name is Tyson Zemlak, I am a excited, light, sparkling, super, open, fair, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.