Michael Schwone Sanitærinstallasjon - Håndverker i Schönwalde-Glien, Brandenburg (2023)

Nyheter

  • badedagen

    den 16. september 2023! Ideer for å spare energi og vann på badet – på «Bathroom Day 2023»

  • Sjekk om sommeren, spar om vinteren

    Den varme årstiden er den beste tiden for en varmesjekk

  • Ved vedlikehold holder varmen seg i form

    Regelmessig varmevedlikehold forhindrer unødvendige reparasjoner og feil i oppvarming og varmtvann.

badedagen

den 16. september 2023! Ideer for å spare energi og vann på badet – på «Bathroom Day 2023»

Michael Schwone Sanitærinstallasjon - Håndverker i Schönwalde-Glien, Brandenburg (1)
Michael Schwone Sanitærinstallasjon - Håndverker i Schönwalde-Glien, Brandenburg (2)

Den 16. september 2023 vil badedagen finne sted over hele landet: På aksjonsdagen arrangert av Vereinigung Deutsche Sanitaerwirtschaft e.V. (VDS) inviteres alle til å finne ut om de nye designtrendene og tekniske løsningene for et tidsriktig, ressursbesparende bad på de deltakende fagutstillingene fra grossister og VVS-område.

Hva har et kantløst toalett med bærekraft å gjøre? Hvordan kan vann og energi spares på badet? Må du ofre trøst for det? Og hvorfor er besparelsene på badet egentlig så høye? Hvis du ikke bare ønsker en livsstilsorientert oppdatering for badet ditt, men også ønsker å bidra til bærekraft, bør du komme på Baderomsdagen. Et studio rundt hjørnet vil definitivt være med.

Det nye badet: en investering i å redusere ekstra levekostnader

Det er et ikke ubetydelig (og fortsatt altfor ofte ubrukt) sparepotensial på badet. Varmtvann står for 15 prosent av husholdningens energiforbruk*. Vann er en knapp og stadig dyrere ressurs. Vannforbruket kan reduseres betydelig i et moderne bad med vannbesparende armaturer og hånddusjer, berøringsfrie armaturer, 2-knapps utløser på toalettet og innovative toalettmodeller. Modernisering av badet kan spare effektivt, uavhengig av størrelsen på husholdningen. «Besparelsespotensialet på badet ligger i daglig bruk. Reduksjonen kan oppnås med moderne sanitærprodukter uten å måtte ofre komfort,” forklarer Jens J. Wischmann, administrerende direktør for VDS i Bonn. "En baderomsmodernisering betyr derfor også en investering i å redusere tilleggskostnadene ved leve."

Å bevisstgjøre et bærekraftig bad og vise hvordan det kan implementeres - denne gangen er det målet for baderomsdagen 2023. Aksjonsdagen er et initiativ fra den tyske sanitærindustrien med sine merkevareprodusenter, vareutstillingene til engroshandelen og VVS-faget. Lørdag 16. september 2023 inviterer baderomsstudioer fra handels- og spesialistgrossistmessene over hele landet deg til å besøke dem for uforpliktende å finne ut om de siste utviklingene og trendene på badet.

Slik fungerer bærekraft på badet

Hvert år har badedagen, som nå har vært arrangert i mer enn 18 år, fokus på et spesielt aktuelt tema. I år er temaet bærekraft i fokus for høringen. Det handler ikke bare om kortsiktige effekter. I tillegg til bruk av vannbesparende armaturer og dusjhoder, resirkulerbare produkter og høyeffektive toalettspylingsteknologier til naturlige materialer og sertifisert trevirke for baderomsmøbler, betyr bærekraft også å tenke langsiktig. Det handler om lang levetid, reparerbarhet og enkel rengjøring av produktene samt korte avstander og pålitelige forsyningskjeder for produsentene. Omtrent langvarig design.

Alt dette lønner seg på lang sikt. Hvordan dette fungerer og hvordan oppussingstrengende bad delvis kan renoveres med en oppdatering er noe som interesserte kan finne ut av profesjonelle baderomsplanleggere i fagets lokale baderomsstudioer og faggrossistens utstillinger på Baderomsdagen.

Baderomsoppdatering:

Delrenovering gir raskt besparelser på badet
Når er det verdt å planlegge et nytt bad eller pusse det opp? For øyeblikket har mange byggherrer ikke råd til en kjernerenovering, og strukturen til et eksisterende bad er ofte fortsatt i orden. Da kan det være fornuftig å planlegge en delvis oppussing, fordi det å bare erstatte enkeltstående viktige sanitærprodukter kan gi en effektiv oppdatering med tanke på bærekraft. Ganske mye har skjedd de siste årene når det gjelder toaletter spesielt: Det kantløse toalettet og nye interiørgeometrier gjør toalettet enkelt å rengjøre og sparer vann. Dusjtoalettet har derimot først og fremst som mål å øke komforten med tanke på hygiene – men den mulige reduksjonen i toalettpapirforbruket (spesielt fuktig toalettpapir) har også en bærekraftig effekt. Kraner blir stadig mer digitale og kontaktløse, og bidrar til å spare vann og energi. Og selv i dusjen er sparing «hipt»:

Innovative hånddusjer reduserer vann- og energiforbruket uten å gi avkall på komforten til en behagelig dusj. Sertifiserte baderomsmøbler, for eksempel med "Blue Angel"-prisen, gir orientering i jakten på bærekraftig lagringsplass. Et slitesterkt design er garantien for mange års bruk – et viktig aspekt ved planlegging av bærekraftige bad.

Informasjon om baderomsdagen 2023 og de deltagende baderomsstudioene og fagutstillingene finner du påwww.tagdesbades.deogwww.gutesbad.de/badprofi-suche/

Det er flere tips og informasjon om badwww.gutesbad.de

Sjekk om sommeren, spar om vinteren

Den varme årstiden er den beste tiden for en varmesjekk

Michael Schwone Sanitærinstallasjon - Håndverker i Schönwalde-Glien, Brandenburg (3)

Det er best å få utført en varmesjekk i den varme årstiden - i disse månedene er oppvarmingen vanligvis kun nødvendig for tilberedning av varmtvann. Faktisk er det et uoppdaget potensial for besparelser i mange fyrrom, og kun noen få systemer fungerer effektivt. Fordi oppvarmingen ikke bare er funksjonell eller defekt, men et komplekst system med mange komponenter. Disse må være perfekt tilpasset hverandre for å oppnå full ytelse med lavest mulig energiforbruk. Hvis anlegget er betjent og optimalisert om sommeren, kan energi og kostnader spares helt fra starten av den nye fyringssesongen. Et annet argument for sjekken i sommer: Nå kan du få time mye raskeredyktig håndverkerenn i høstens høysesong.

Permanent stress setter spor

Et varmesystem tåler ikke bare det konstante stresset i den kalde årstiden: tegn på slitasje, defekter eller funksjonsfeil kan snike seg inn. Uoppdaget kan de forårsake stor skade. Derfor bør systemet vedlikeholdes regelmessig.Du kan også bruke SHK-tjenesteportalen: Med utvalgt informasjon om din bygningsteknologi vil det aktuelle fagselskapet i ditt område motta din uforpliktende henvendelse. Eksperten skifter ut slitedeler og renser systemet for forbrenningsrester. Under en utvidet oppvarmingskontroll identifiserer fagmannen unødvendige kostnadssvin i hele varmesystemet som en del av en standardisert testprosedyre. Han anbefaler da om varmeanlegget bør optimaliseres eller moderniseres av økonomiske hensyn. Avhengig av bygningens tilstand er det mulig å spare opptil 20 prosent eller enda mer i enkelttilfeller ved å skifte ut kjelen.

Hydraulisk balansering og tilskudd fra staten

Hydraulisk balansering er en del av optimalisering. På denne måten sørger varmespesialisten for at varmevannet blir jevnt fordelt i hele huset etter behov. – Ved målrettet optimalisering, for eksempel med pumpebytte, hydraulisk innregulering og installasjon av moderne termostatventiler, kan oppvarmingsenergiforbruket i bygget alene reduseres med opptil 15 prosent totalt sett, forklarer Andreas Müller, daglig leder i Sentralforeningen for sanitær, varme og klimaanlegg (ZVSHK). Nærmere informasjon om tilskudd til varmeoptimalisering. Forresten, råd på stedet fra den dyktige håndverkeren er i mange tilfeller gitt av Federal Office of Economics and Export Control (BADEROM) økonomisk støttet. Den gir også råd om ytterligere tilskudd og billige lån fra statenVVS-spesialistfirma.

Finn riktig varmesystem

Oppvarmingen er den største energislukeren i hjemmet - å finne riktig varmesystem er derfor en viktig beslutning. Huseiere bør alltid bytte kjeler hvis de er eldre enn 30 år. For da bruker de alt for mye energi. Dette er dårlig for klimaet, men fremfor alt er det dårlig for lommeboken. HVAC guild spesialistbedrifter forklarer huseiere hva de ønsker å vite om varmesystemer og hvilket varmesystem som passer dem. Spesialisten lager et pålitelig beslutningsgrunnlag basert på en analyse av bygget. Den tar også hensyn til andre utbedringstiltak som
kan påvirke varmesystemet.

Medhåndverkersøkfinn spesialistbedriften i ditt område.

Du kan også bruke SHK-tjenesteportalen: Med utvalgt informasjon om din bygningsteknologi vil det aktuelle fagselskapet i ditt område motta din uforpliktende henvendelse.

Ved vedlikehold holder varmen seg i form

Regelmessig varmevedlikehold forhindrer unødvendige reparasjoner og feil i oppvarming og varmtvann.

Michael Schwone Sanitærinstallasjon - Håndverker i Schönwalde-Glien, Brandenburg (4)

Hvis en bil hadde samme driftstimer som kjelen, ville den tilbakelagt rundt 100 000 kilometer i året. I likhet med bilen tåler ikke varmesystemet bare slikt stress: tegn på slitasje, defekter eller funksjonsfeil kommer snikende. Hvis de ikke oppdages, kan de små feilene forårsake stor skade. Derfor bør systemet for oppvarming og varmtvannsberedning gjennomgå regelmessig vedlikehold. På denne måten kan unødvendige reparasjoner unngås. Bruk SHKs service- og vedlikeholdsverktøy

Vedlikehold av varmesystemet reduserer energiforbruket

Varmespesialisten kontrollerer tilstanden til anlegget og dets komponenter innenfor rammene spesifisert i kontrakten. Han skifter ut slitedeler og renser systemet for forbrenningsrester. Dette varmevedlikeholdet reduserer utslippet av avgasser og senker energiforbruket. I følge energispareforordningen (EnEV) er vedlikehold av varmeanlegg til og med obligatorisk. Det kan kun utføres av en spesialist. Nye systemer krever også regelmessig inspeksjon. På denne måten kan problemer som kan medføre unngåelige reparasjoner elimineres helt fra starten. For eksempel sjekker installatøren gjeldende status og avgjør om deler må rengjøres eller justeres. Ved eldre varmeanlegg gjelder produsentens spesifikasjoner for de enkelte vedlikeholdstrinn.

Sjekkhefteholdt oppvarming med varmevedlikehold

Varmevedlikeholdskontrakten sikrer at frister overholdes i tide. Alle resultatene føres inn i et sjekkhefte av installatøren – på samme måte som en bil. Ved behov fungerer sjekkheftet som bevis på at varmesystemet har blitt regelmessig vedlikeholdt og vedlikeholdt. Dette er spesielt viktig ved varmefeil, forsikringsskader og tekniske feil som dekkes av produsentens garanti. Med varmevedlikeholdet setter VVS-spesialisten anlegget tilbake i optimal driftstilstand – for de «neste 100 000 kilometerne». Erfaring viser at de som sparer på vedlikehold må regne med å måtte bruke penger på unødvendige reparasjoner.

Les mer informasjon om vedlikehold av varme eller se etter din VVS-spesialist direkte medhåndverkersøk.

Vedlikehold før vinteren

Før det blir kaldt og frost ute igjen, bør huseiere få service på varmesystemet av en VVS-spesialist. Fordi oppvarmingen ikke bare er på eller av, funksjonell eller defekt, er det et komplekst system som består av et stort antall komponenter, som må være perfekt koordinert for å oppnå full ytelse med lavest mulig energiforbruk.

Hva mange ikke vet: Potensialet til moderne kondenserende kjeler blir ofte ikke utnyttet fullt ut. I anslagsvis to tredjedeler av systemene er reguleringsinnstillingene ikke lenger optimale, noe som fører til høyere oppvarmingsenergiforbruk. I tillegg må hydraulikken ofte kontrolleres og justeres riktig slik at hver radiator blir jevnt tilført varme.

Beboere bør derfor få kontrollert varmesystemet sitt av spesialist og optimalisert ved behov. Fordi de riktige innstillingene av profesjonelle gir mer bokomfort om vinteren med fallende oppvarmingskostnader.

Klikk nå gjennom: Søket rute tilvedlikehold av varmeapparatav tjenesteportalen SHK.

Innstilling av oppvarming er en sak for fagbedriften

Bare noen få huseiere vet hvordan deres varmesystem er bygget opp og hvordan det fungerer i detalj. Likevel prøver mange å "tune" varmesystemet selv for bedre å tilpasse det til personlige behov. Sentralforeningen for sanitær, varme og klimaanlegg påpeker i denne sammenheng at feilaktige systeminnstillinger kan øke energiforbruket til oppvarming og miljøforurensning betraktelig.

Moderne kondenserende kjeler gir beboerne et høyt nivå av komfort takket være automatisk senking eller en timer. For å garantere dette permanent, er det viktig å se varmesystemet som en helhet og å koordinere alle komponenter optimalt. Siden kondenseringssystemer er teknologisk sofistikerte, er det tilrådelig å få innstillingene kontrollert regelmessig av HVAC-spesialisten. For det er kun fagmannen som vet hvilken innstilling som er riktig for optimal varmefordeling og bidrar gjennom sitt arbeid til å øke bokomforten og redusere energiforbruket til oppvarming.

Sjekk oppvarmingen regelmessig

For å føle deg virkelig komfortabel hjemme, er en behagelig romtemperatur nødvendig. Forutsetningen for dette: Et moderne, veltilpasset varmesystem. Sentralforeningen for sanitær, varme og luftkondisjonering (ZVSHK) anbefaler derfor å få varmeanlegget regelmessig vedlikeholdt av en fagforening.Passer for vinteren!

Varmeanlegget er et komplekst system som kun fungerer effektivt, kostnadseffektivt og miljøvennlig dersom de enkelte komponentene er godt koordinert. DeVVS fagmannbør derfor regelmessig sjekke ikke bare kjelen og pumpen, men også termostatventilene og rørene.

Du kan også bruke SHK-tjenesteportalen: Med utvalgt informasjon om din bygningsteknologi vil det aktuelle fagselskapet i ditt område motta din uforpliktende henvendelse.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kelle Weber

Last Updated: 10/08/2023

Views: 5531

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kelle Weber

Birthday: 2000-08-05

Address: 6796 Juan Square, Markfort, MN 58988

Phone: +8215934114615

Job: Hospitality Director

Hobby: tabletop games, Foreign language learning, Leather crafting, Horseback riding, Swimming, Knapping, Handball

Introduction: My name is Kelle Weber, I am a magnificent, enchanting, fair, joyous, light, determined, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.